Bruttopalkka & nettopalkka – mitä eroa niillä on?

Found 3 lenders

Compare
Max amount Min amount Max term
€ 2100
Hae lainaa
€ 10 -
€ 2250
Hae lainaa
€ 20 7-60 day
€ 10000
Hae lainaa
€ 1000 24-60 month

Bruttopalkka & nettopalkka – mitä eroa niillä on?
Kaleva Vepsäläinen

Ennakonpidätys tarkoittaa palkasta vähennettävää veroa. Se määräytyy yleisemmin veroprosentin nimellä tunnettavan ennakonpidätysprosentin mukaisesti. Ennakonpidätysprosentti on merkattu jokaisen henkilökohtaiseen verokorttiin, joka postitetaan vuoden alussa. Prosentin suuruus määräytyy kokonaistulojen mukaan. Väliaikaisesti siihen voi myös itse vaikuttaa. Jos on tehnyt töitä liian pienellä veroprosentilla, muistaa verottaja myöhemmin jäännösveroilla eli niin sanotuilla mätkyillä. Vastavuoroisesti tuloihin nähden liian suuri veroprosentti saa verottajan myöhemmin palauttamaan ylimääräisiä veroja veronpalautusten muodossa.

Mitä ovat bruttopalkka ja nettopalkka?
Janne Helminen

Työttömyysvakuutusmaksulla rahoitetaan ansiosidonnaista työttömyyspäivärahaa, jota maksetaan peruspäivärahan lisäksi jos työssäoloehto on toteutunut. Jotta ansiosidonnaista päivärahaa on mahdollista saada, on oltava työttömyyskassan jäsen, ja oltava töissä 6,5 kuukautta kahden vuoden ja neljän kuukauden aikana, ja saatava vähintään työehtosopimuksen määrittämää minimipalkkaa.

Bruttopalkka
Kai Reijonen

Työsopimuksissa, lehtiartikkeleissa ja tilastoissa esiintyvät palkat ovat tavallisesti bruttopalkkoja. On yleistä, että bruttopalkalla tarkoitetaan kuukausipalkkaa, mutta sillä voidaan tarkoittaa muutakin palkkaa, esimerkiksi tuntipalkkaa.

Bruttopalkka vai nettopalkka – mikä niiden ero on?
Inka Talo

Ennakkopidätysprosentti – eli veroprosentti kannattaa aina määrittää mieluummin hieman yläkanttiin kuin alakanttiin. Etenkin silloin, kun et ole täysin varma vuoden kokonaisansioistasi. Jäännösverojen maksaminen on ikävä yllätys, vaikka ne onkin mahdollista maksaa takaisin kuukausierissä.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*