Kannattaako ostokset tehdä netissä?

Found 3 lenders

Compare
Max amount Min amount Max term
€ 2100
Hae lainaa
€ 10 -
€ 2250
Hae lainaa
€ 20 7-60 day
€ 10000
Hae lainaa
€ 1000 24-60 month

Kannattaako ostokset tehdä netissä?
Tiina Kuusela

Vaikka tuotteen hinta olisi sama netissä ja kivijalkaliikkeissä, verkkokaupoissa päälle lisätään vielä postimaksut. Tämä voi hyvinkin olla yksi suurimmista syistä siihen, miksi Suomessa ei osteta yhtä paljon netistä kuin monessa muussa maassa. Esimerkiksi Yhdysvalloissa ja Saksassa verkko-ostaminen on osa arkea. Taloussanomien tutkimuksen mukaan verkkokauppojen postikulut Suomeen kuljetettaessa ovat usein kalliimmat kuin muihin kohteisiin. Lisäksi suomalaiset saavat harvemmin ilmaisia kotiinkuljetuksia. Elektroniikkatuotteet voivat painaa reilusti, mikä taas johtaa suuriin postituskuluihin. Ei siis ihme, että suuremmat tuotteet hankitaan mieluummin suoraan kaupasta.

Kannattaako ostaa elektroniikkaa osamaksulla?
Antero Mäntylä

Markkinoilla on myös palveluntarjoajia, jotka tarjoavat mahdollisuuden maksaa ostettu tuote laskulla. Esimerkiksi Klarna-lasku, Qliro tai Collector tekevät yhteistyötä monen verkkokaupan kanssa, ja usein tuotteen voi ostaa vain yksinkertaisesti syöttämällä oman henkilötunnuksen ja osoitteen.
Klarna tarjoaakin monesti 14 vuorokautta maksuaikaa, ja jos laskun maksaa ajoissa, yleensä kulut ovat maltilliset. Tätä vaihtoehtoa voi suositella, mutta ainoastaan jos laskun maksaa ajallaan. Klarna veloittaa maksumuistutuksesta yleensä viisi euroa, sekä viivästyskoron (yleensä viitekorko + 7%), ja jos maksua ei saada kohtuullisen ajan puitteissa, se siirtyy perintätoimistolle. Kannattaakin kiinnittää huomiota minkälaiseen sopimukseen suostuu nettiostoksia tehdessään.

Valitse kategoria
Heimo Tuomainen

Maksutapahtuma koskee verkko-ostoksia. Useat verkkokaupat toimivat siten, että maksunvälittäjä ottaa maksun vastaan ja tilittää sen kauppiaalle, jolloin maksun saajana näkyy maksunvälittäjä. Mikäli tarvitset tarkempia tietoja maksutapahtumasta, voit ottaa yhteyttä PayExin asiakaspalveluun. Nopeuttaaksesi asian käsittelyä kannattaa maksutapahtuman viitenumero ilmoittaa meille heti ensimmäisessä yhteydenotossasi.

Kannattaako metsää ostaa?
Tommi Kuoppala

Metsänuudistaminen ja taimikonhoito tuo kuluja, ensiharvennus menee pääosin omillaan ja tulot kertyvät 1-2 myöhemmästä harvennuksesta sekä eritoten päätehakkuusta. Menoja ei kannata säikähtää, verotuksellisesti niitä voi sopivasti rytmittää tulojen kanssa samoille vuosille, muutenkin metsänhoitotyöt kannattaa mieltää investoinneiksi, vaikka ne eivät kaikki sitä verotuksellisesti olekaan. Uuden metsälain myötä metsiään voi hoitaa myös ilman avohakkuita, ns. eri-ikäisrakenteisena. Melko tärkeä tulolähde puukauppatulojen lisäksi metsänomistajalle on valtion tuki ns. Kestävän metsätalouden rahoituslain mukaisesti vaikkapa taimikonhoitoon. Metsäsuunnitelma kannattaa hankkia jos tilalla ei sellaista ole, siitä näkee helposti mitä kannattaa tilallaan tehdä minäkin vuonna. Verotuksen hallintaan kannattaa panostaa sekä itseopiskelun että neuvonnan kautta, samoin metsänkäsittelyssä varsinkin aluksi metsäasiantuntijoiden neuvot ovat tarpeen. Kaikkea edellä mainittua opastusta voit saada vaikkapa Stora Enso Metsän metsäasiantuntijoilta.

Kannattaako ostopäätökset tehdä yhdessä? – Joka viides hankkii auton ilman puolison lupaa
Heikki Nikkilä

Tutkimuksen valossa ne parit, jotka päättävät rahankäytöstä yhdessä, pärjäävät taloudellisesti paremmin kuin ne, jotka tekevät päätökset itsenäisesti. Peräti 41 % niistä, jotka jakoivat tilin kumppaninsa kanssa, mutta päättivät rahankäytöstä pääasiassa yksin, sanoivat kohdanneensa taloudellisia vaikeuksia (laskujen maksu myöhässä, lainan lyhennys myöhässä, tilillä ei riittävästi rahaa) viimeisen vuoden aikana. Tilin jakavista ja päätökset yhdessä tekevistä pariskunnista vain 25 % oli kohdannut taloudellisia vaikeuksia viimeisen vuoden aikana. Myös säästämistä koskevat päätökset heijastelevat samaa linjausta: yksin säästämisestä päättävät kohtasivat taloudellisia vaikeuksia useammin (31 %) kuin yhdessä päättävät (27 %).

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*