Korko määrittelee eniten, kuinka paljon lainasummaan tulee kuluja, eli kuinka kallis laina on.

Found 3 lenders

Compare
Max amount Min amount Max term
€ 2100
Hae lainaa
€ 10 -
€ 2250
Hae lainaa
€ 20 7-60 day
€ 10000
Hae lainaa
€ 1000 24-60 month

Kuinka paljon velkaa on liikaa velkaa?
Sinikka Wirtanen

Yllä mainitut rajat eivät kuitenkaan ole absoluuttisia totuuksia, vaan liiallinen velkaantuminen riippuu paljon henkilön omasta tilanteesta, johon vaikuttavat muun muassa henkilön kaikki lainat ja kuukausittaiset menot. Esimerkiksi suuren lapsiperheen tilanne on hyvin todennäköisesti erilainen kun yksinasuvan, vaikka käytännössä tulot olisivat samat ja näin ollen lainaa saisi otettua yhtä paljon.

Laina
Kaisa Järvenpää

Nykymaailma on pullollaan erilaisia rahoitusyhtiöitä ja lainavaihtoehtoja. Pelkästään googlettamalla hakusanaa “laina” saadaan yli 8 miljoonaa tulosta… Miten sitten on mahdollista navigoida tällaisessa rehottavassa lainaviidakossa ruhjeitta ja vielä siten, että käteen jää mieltä tyydyttävä lainasopimus? On hyvä aloittaa siitä, että laskee etukäteen tarvittavan lainan määrän sekä itselle sopivan lainan takaisinmaksuajan kuukausierineen. Lisäksi on hyvä tietää, aikooko asettaa lainalle vakuuksia, esim. auton tai asunnon, tai hankkia henkilötakaajia. Isommille asuntolainoille on lähes pakko asettaa jonkinlainen vakuus, esim. ostettavasta talosta 70 % lainan määrästä. Pienemmät lainat, ns. pikalainat, on mahdollista saada ilman vakuuksia ja näin ollen ne ovat kalliimpia kuin vakuudelliset lainat. Lainanmyöntäjän on taattava riskinsä jotenkin ja se huomioidaan kuluissa ja koroissa, kun käytettävissä ei ole vakuutta.

Nuorallatanssijan kuolema eli kuinka Pete Q sai siivet
Arja Soro

Nuorallatanssijan kuolema eli kuinka Pete Q sai siivet is a Finnish rock musical. It was performed in 1978.

Pikalainat
Ilona Toivonen

Pikavippien hinnoittelu on ollut vuoden 2013 voimaan tulleen lakimuutoksen jälkeen erittäin sekavaa. Koska lakimuutos kielsi alle 2000 euron luottojen myöntämisen yli 50 prosentin vuosikorolla, siirtyivät pikavippiyritykset tarjoamaan tililuottoja, joissa lainasopimus tehdään yli 2000 euron summasta mutta summasta nostetaan kerralla vain pieni osa. Tämä mahdollistaa perinteisten pikalainojen myöntämisen (rahat saa heti tilille ja laina maksetaan nopeasti takaisin). Lakimuutos teki kuitenkin kuluttajan asemasta huomattavasti haastavamman, sillä luoton todellisen hinnan laskeminen on erittäin vaikeaa. Lainan hinta riippuu paljolti siitä, miten nopeasti lainan aikoo maksaa takaisin. Tässä vertailussa käymme läpi kaksi tyypillistä luottoa. Ensimmäiseksi vertailemme 100 euron lainan joka maksetaan takaisin kuukaudessa. Tämä on tyypillinen pikavippi, ja 100 euron lainan hinta ja ehdot vastaavat hyvin kaikkia alle 500 euron luottoja, jotka maksetaan takaisin muutamassa kuukaudessa.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*