Lainan korko tällä hetkellä

Found 3 lenders

Compare
Max amount Min amount Max term
€ 2100
Hae lainaa
€ 10 -
€ 2250
Hae lainaa
€ 20 7-60 day
€ 10000
Hae lainaa
€ 1000 24-60 month

Vertaa lainan korot
Veijo Peltola

Lainan korko vaikuttaa siis siihen, kuinka paljon lainaraha tulee sinulle vuosien saatossa maksamaan. Mitä matalampi korko, sen edullisempaa lainaraha sinulle on. Eli jos esimerkiksi lyhennät lainaa tasaerällä, eli kuukausittain aina samalla summalla, matalan koron aikana lainanlyhennyksestä menee pienempi osa korkoihin ja isompi osa lainan lyhennykseen. Näin laina-aika lyhenee. Jos taas lyhennät aina tietyn verran kuussa lainaa ja koron osuus lasketaan siihen päälle, matalan koron aikana kuukausittainen lyhennyssumma on pienempi kuin korkean koron aikana.

Lainaamo
Saija Pekkarinen

Yhdistelylaina on kätevä silloin, kun sinulla on useita eri lainoja maksettavana. Lainat voivat olla esim. luottokorttilainoja, pikaluottoja ja kulutusluottoja. Lainojen yhdistely säästää sinun aikaasi, selkeyttää talouttasi ja säästää selvää rahaa, kun maksat kuluja ja korkoja vain yhteen paikkaan. Enää sinun ei tarvitse muistella ja miettiä, mikä laina piti milloinkin maksaa, kun lyhennät vain yhtä lainaa. Täytä Lainaamon verkkosivuilla oleva lomake ja lataa laskusi liitteeksi, tai lähetä laskusi sähköpostitse. Saat yksilöllisen lainatarjouksen sähköpostiisi arkena vuorokauden sisällä. Hyväksyttyäsi tarjouksen, maksaa Lainaamo lainasi pois ja sinun tarvitsee enää lyhentää vain yhtä lainaa Lainaamolle. Voit hakea lainaa jopa 20 000 euroon saakka, ilman vakuuksia tai takaajia. Maksuerät ovat alkaen 25€/kk.

Lainan korko – mistä se koostuu ja miten se lasketaan?
Kaisa Järvenpää

Kiinteäkorkoisissa lainoissa nimelliskorko on nimensä mukaisesti kiinteä, eli se pysyy samana koko lainan takaisinmaksuajan. Pankit usein asettavat kiinteäkorkoisille lainoille korkeamman koron kuin esimerkiksi vaihtuvakorkoisille lainoille, varsinkin jos he odottavat yleisen korkotason nousua tulevaisuudessa. Korkeampi korko johtuu siis siitä, että lainaa ottavat asiakkaat jakavat pankillle lainasta koituvan riskin keskenään. Näin ollen kiinteäkorkoinen laina on turvallisempi kuin vaihtuvakorkoinen, mutta tällaisen lainan korko ei välttämättä ole aina se kaikkein edullisin.

Säästötilit vertailussa – Löydä paras mahdollinen korko
Tommi Kuoppala

Säästötileillä hyvä kun inflaatiolle pärjää ja kysynpähän vaan kuka enään pitää erikseen oikealla säästötilillä käteistään normaalin tilin sijasta? Paremman koron määräaikaiset tilit vetää rahat kaniin ja se on aika epälikvidiä valuuttaa ellei halua menettää pientä olematonta tuottoaan. Norwegianin ja TF Bankin säästötileillä on jotain pointtia, mutta rahansa voi sijoittaa paremminkin esimerkkinä töissäni pieni porukka pitää ei tässä pätkässä nyt mainitulla Ålandsbanken Itämeritilillä jollain 0,15 % korolla isoa rahapottia eikä kiinnosta edes parantaa tuottoaan kunhan on turvassa. Ymmärrettävä näkökulma toisaalta, mutta rahat voisi olla turvassa ja tuottaa ihan oikeasti jotain muuallakin mutta uskonpahan vain, että useimmat jotka säästötilisäästämisen aloittaa, tekee sen omassa pankissa ja ovat ihan myytyjä ja sokeita virkailijoiden puheille, erityisesti vanhemmat sukupolvet. Nuorista alle 40 v. en tiedä ehkä netin käytön yleistyminen lisää myös ilmiötä, että asioista halutaan ottaa selvää ja kiinnostus tuotoille on korkeampi mutta tiedä häntä.

Kulutusluotto heti
Inari Härmälä

Jokainen lainanantaja määrittelee itsenäisesti myöntämänsä lainan koron. Koron suuruus riippuu siitä kuinka suuren riskin lainanantaja on valmis ottamaan lainatessaan rahaa sinulle. Riskin suuruuteen vaikuttaa maksukykysi sekä lainan vakuudeksi mahdollisesti asetettu vakuus. Mitä suurempi maksukykysi tai vakuutesi on, sitä matalamman koron voit saada. Vakuudettomissa kulutusluotoissa korko on yleensä hieman korkeampi kuin esimerkiksi vakuudellisissa asuntolainoissa, joissa asunto toimii lainan vakuutena. Korko maksetaan kuukausittain tai neljännesvuosittain. Muistathan että lainan korkokulut voidaan vähentää verotuksessa.

Lainan korko
Elina Valtonen

Esimerkkinä 100 € laina, jossa maksuaika 14 päivää ja joudut maksamaan 120 euroa takaisin. Tämmöisessä lainassa vuosikorko lasketaan mielestäni näin: 365/14*20 = 521 %, jossa 365 on päivien määrä, 14 on laina-aika ja 20 on koron määrä.

Asuntolaina
Tiina Kuusela

Itse näkisin kaikista riskipitoisimpina kiinteän koron ja yhdistelmä koron, koska niistä on mielestäni vaikea päästä irti. Esimerkkinä jos sinulla on vaikkapa 10 vuoden kiinteä korko ja sinulla tulee tarve myydä asunto pois 5 vuoden jälkeen (esim. avioero), niin joudut maksamaan korot pankille lopulta 5 vuodelta, joka tulee tosi kalliiksi. Tietty nämä kaikki asiat kannattaa ottaa puheeksi lainaneuvotteluissa ja jos saat sovittua, että ei tulisi kuluja lainan maksamisessa aiemmin, niin sitten se voisi olla hyvä vaihtoehto.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*