Lue arvostelumme ennen kuin sijoitat!

Found 3 lenders

Compare
Max amount Min amount Max term
€ 2100
Hae lainaa
€ 10 -
€ 2250
Hae lainaa
€ 20 7-60 day
€ 10000
Hae lainaa
€ 1000 24-60 month

Kuluttajavinkki: Nuori, lue sopimus, ennen kuin ostat tai tilaat mitään
Kai Reijonen

Ostaminen ja tilaaminen merkitsevät aina sopimuksen tekemistä. Sopimusta ei voi kumpikaan osapuoli yksinään muuttaa. Kauppaa ei esimerkiksi voi noin vain peruuttaa, vaikka tulisikin katumapäälle. Siksi sopimusehdot kannattaa ennen kaupantekoa tai tilaamista lukea rauhassa ja varmistaa, mihin sitoutuu. Sopimusten lisäksi kuluttajaneuvonnan somekanavissa on elokuussa kerrottu myös muista tilanteista, joihin lapset ja nuoret arjessaan kuluttajina törmäävät.

Ole tarkkana mihin verkossa sitoudut
Tutustu nettipelien sopimusehtoihin ennen tilausta. Jos luottokortiltasi veloitetaan ylimääräisiä maksuja, esimerkiksi veloitetaan liikaa, ota ensin yhteyttä laskuttajaan. Voit vaatia hyvitystä myös luottokorttiyhtiöltä, jonka velvollisuus on oikaista virheelliset veloitukset.

Lue mallikuvauksen sopimus ennen allekirjoittamista
Nuoria houkutellaan valokuvamalleiksi ilmaisilla tai edullisilla koekuvauksilla. Ennen kuvaussopimuksen allekirjoittamista kannattaa varmistua, mihin sitoutuu ja millaisia kustannuksia esimerkiksi peruutustilanteesta voi aiheutua.

Esiintyjä peruutti – konserttilipun hinnan voi saada takaisin tietyissä tilanteessa
Festarin tai konsertin peruuntuessa sinulla on oikeus vaatia  lipun hintaa takaisin järjestäjältä. Jos olet tehnyt ostoksen luottokortilla, voit vaatia rahoja takaisin myös luottokorttiyhtiöltä. Jos festareilta sen sijaan peruuntuu vain yksi tai muutama esiintyjä, hyvitystä ei välttämättä saa. Asiaan vaikuttaa silloin se, muuttuiko ohjelmisto oleellisesti ja miten näkyvästi kyseistä artistia oli markkinoitu etukäteen.

Kuluttajaneuvonta antaa kuluttajille ja yrityksille tietoa kuluttajan oikeuksista ja velvollisuuksista. Kuluttajaoikeusneuvojalta saat maksutta opastusta ja sovitteluapua riitatilanteessa.

Lue lisää:
Lapsi kuluttajana
Sopimukset
Kuluttajakasvatusta lapsille ja nuorille

Sijoita itseesi.
Outi Laitinen

Historialliset tuotot eivät ole tae tulevista tuotoista. Rahoitusvälineiden arvo voi nousta tai laskea. On olemassa riski, ettet saa sijoittamiasi varoja takaisin. Historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta. Sinun tulee perehtyä rahastoesitteeseen ja avaintietoesitteeseen ennen kuin sijoitat rahastoihin. Rahastoesitteen saat rahastoyhtiöltä ja avaintietoesitteen löydät nordnet.fi-sivustolta rahaston yleiskatsaus -sivulta sekä toimeksiantosivulta.

Lue tämä ennen kuin perustat kotisivut
Julius Reijonen

Responsiivinen ulkoasu kotisivuilla tarkoittaa sitä, että sivusto skaalautuu automaattisesti käytettävän laitteen mukaan eli tuli verkkovierailija sivustollesi millä tahansa laitteella, hän näkee aina sisällön joutumatta zoomailemaan sivujasi.

Tietoa kaupankäynnistä Pohjois-Amerikassa listatuilla ETF:illä
Timo Laakkonen

Tässä esitetty ei ole eikä sitä tule käsittää sijoitussuositukseksi tai kehotukseksi ostaa tai myydä arvopapereita. Sinun tulee perehtyä rahastoesitteeseen ja avaintietoesitteeseen ennen kuin sijoitat rahastoihin. Rahastoesitteen saat rahastoyhtiöltä ja avaintietoesitteen löydät nordnet.fi-sivustolta rahaston yleiskatsaus -sivulta sekä toimeksiantosivulta. Sijoittajan tulee sijoituspäätöksiä tehdessään perustaa päätöksensä omaan arvioonsa sekä ottaa huomioon omat tavoitteensa ja taloudellinen tilanteensa. Sijoittamiseen ja rahoitusvälineisiin liittyy aina riskejä. Sijoitusten arvo ja tuotto voi muuttua ja sijoitetun pääoman voi menettää jopa kokonaan. Historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*