Lue laatimamme ensimmäisen oman asunnon hankkimisen opas.

Found 3 lenders

Compare
Max amount Min amount Max term
€ 2100
Hae lainaa
€ 10 -
€ 2250
Hae lainaa
€ 20 7-60 day
€ 10000
Hae lainaa
€ 1000 24-60 month

Arkistot
Anssi Joensuu

Kuukausittaiset lainanhoitokulut saisivat olla enintään kolmanneksen kuukausituloistasiSuositusten mukaan kuukausittaiset lainanhoitokulusi saisivat olla enintään noin kolmannes kuukausituloistasi. Asuntolaina-asioista voit lukea lisää oppaastamme. Laskelmiisi saat apua pankista, joten täytä lainahakemus pankkisi verkkopalvelussa. Sen jälkeen pankista ollaan sinuun yhteydessä hakemuksen käsittelyn aikana. Voit myös varata ajan suoraan pankkiin lainaneuvotteluun. Samalla kerralla voit neuvotella ensiasunnon ostamiseen tarvitsemastasi lainasta. Lainalupaus on hyvä olla olemassa valmiina ennen kuin tositarkoituksella alat katsoa asuntoa ja mahdollisesti teet ostotarjouksen. Lainalupaus ei sido sinua vielä mihinkään. Lainalupaus takataskussa on hyvä etsiä asuntoa ja tehdä tarjous heti, kun sinulle sopiva ja sinua miellyttävä asunto osuu kohdalle.

Arkistot
Yrjänä Niskanen

Mieti, kuinka suuren lainan tarvitset ja miten paljon voit lyhentää lainaa kuukaudessa. Yleisesti käytössä oleva suositus on, että omaa lainanhoitokykyä tulisi testata 6 prosentin korolla ja 20 vuoden laina-ajalla. Lainaa suositellaan otettavaksi sellaisella maksusuunnitelmalla, että yhden kuukauden lainanhoitokulut ovat noin kolmannes omista kuukausittaisista nettotuloistasi. Asunto on iso asia elämää, mutta rahaa on hyvä jäädä myös muuhun elämään. Tässä kohtaa on hyvä myös vertailla pankkeja ja kilpailuttaa ne tarvittaessa. Lainamarginaaleissa ja pankki- ja vakuutuspalveluiden muodostamassa kokonaisuudessa voi olla suuria eroja eri toimijoiden välillä. Lue lisää asuntolainaan liittyvistä asioista oppaastamme. Kun oma tilanne, tarve ja asunnon oston rahoittaminen ovat selvillä, voit siirtyä seuraavaan vaiheeseen.

Mitä jos ostaisit oman asunnon?
Serafiina Niinistö

Todellinen vuosikorko on laskettu käyttäen Finanssivalvonnan oletusta laina-ajasta (15/2013 Finanssipalveluiden ja -tuotteiden markkinointi), joka on edustava esimerkki myös suhteessa Nordean asuntolainoihin.  Lainan ja koron määrä ovat laskennallisesti edustava esimerkki Nordean tarjoamista asuntolainoista. Kyseessä on kuitenkin suuntaa antava esimerkki, joka on laskettu käyttäen oletuksia. Esimerkki ei välttämättä vastaa myönnettävän lainan todellista vuosikorkoa.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*