Lue tästä, mitä tapahtuu, jos laskua tai lainaa ei maksa takaisin ajallaan!

Found 3 lenders

Compare
Max amount Min amount Max term
€ 2100
Hae lainaa
€ 10 -
€ 2250
Hae lainaa
€ 20 7-60 day
€ 10000
Hae lainaa
€ 1000 24-60 month

Mitä tapahtuu jos lainaa ei maksa takaisin?
Saimi Hakala

Jos et pysty maksamaan lainaasi, tai muuta laskua, ajallaan takaisin, ota välittömästi yhteyttä lainanantajaan tai siihen yritykseen, josta lasku on tullut. Kysy neuvoa heiltä, miten tilanteen voisi parhaiten hoitaa. Yritä pyytää laskulle lisää maksuaikaa. Jos maksuaikaa ei ole mahdollista pidentää, tai et voi maksaa pois osamaksulla, voit realisoida omaisuuttasi. Omaisuuden realisointi tarkoittaa omaisuutesi myymistä, jolloin saaduilla rahoilla voit lyhentää velkaasi. Älä jää maksuvaikeuksiesi kanssa yksin! Ota aina yhteyttä oman kuntasi velkaneuvontaan tai siihen yritykseen, josta maksamaton lasku on tullut.

Nopsalaina
Kaisa Järvenpää

Nopsalaina, Ostosraha, Credit24 ja muut vastaavat palvelut voivat tulla huomattavasti luottokorttia edullisemmaksi erityisesti, jos tarvitset lainaa vain satunnaisesti. Usein luottokorttien yhteydessä sitoudut maksamaan jatkuvia kuukausi- tai vuosimaksuja, joista voi kertyä huomattavia summia ja parissa vuodessa. Tililuoton tai osamaksun kohdalla maksat puolestaan ainoastaan siitä lainasummasta, joka on käytössäsi kyseisen kuukauden aikana. Jos et tarvitse lainaa, niin myöskään korot, laskutuslisät ja muut maksut eivät juokse.

Laskun eräpäivä – mitä se tarkoittaa käytännössä?
Olivia Lipponen

Tätä perinnän ensimmäistä vaihetta kutsutaan myös “vapaaehtoiseksi perinnäksi,” jossa velkoja tai perintätoimisto lähettää velalliselle perintäkirjeitä, joiden avulla he yrittävät saada häntä maksamaan velkansa. Jos tämä ei kuitenkaan tuota tulosta, asia siirtyy toiseen vaiheeseen eli “oikeudelliseen perintään,” jolloin asia siirtyy käräjäoikeuden hoidettavaksi. Tämän tuomion jälkeen velalliselle tulee maksuhäiriömerkintä, ja samalla myös ulosottovirasto aloittaa kovemmat perintätoimenpiteet, jotka viimeistään johtavat asian lopulliseen selvittämiseen.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*