Lue tästä, miten säästät lapselle fiksusti – Vältä lahjaverot ja turhat maksut!

Found 3 lenders

Compare
Max amount Min amount Max term
€ 2100
Hae lainaa
€ 10 -
€ 2250
Hae lainaa
€ 20 7-60 day
€ 10000
Hae lainaa
€ 1000 24-60 month

Lahjavero: veroasteikot ja -luokat
Armas Ojala

Esimerkiksi verovapaista rahasto-osuuksista ilmoitus kuitenkin kannattaa jättää, sillä jos lahjansaaja myy rahasto-osuudet myöhemmin, lahjaveroilmoituksesta on helppo selvittää osuuksien hankintameno eli niiden arvo hetkellä, jolloin lahja saatiin. Hankintamenoa tarvitaan, kun mahdollisen myynnin jälkeen lasketaan myyntivoiton suuruutta verottajaa varten. Kannattaa kuitenkin muistaa, että jos lahjansaaja on omistanut myytävän omaisuuden alle vuoden, lahjaverotusarvoa ei saa vähentää, vaan vähennettävä arvo määritellään lahjoittajan hankintamenon perusteella.

Lahjaa myymässä – älä maksa turhan paljon veroja
Isko Ilves

Pekka pyytää myöhemmin oikaisua lahjaveroonsa. Jos luovutushintana olisi ollut 95 000 euron lahjaverotusarvo, olisi luovutusvoiton vero ollut 20 %:n hankintameno-olettamaa käyttämällä 24 640 e. Lahjaverotusta korjataan siten, että Pekan lahjan arvoksi katsotaan lahjaverotuksessa 95 000 e – 24 640 e = 70 360 e. Pekan lahjaverot putoavat lahjaverotuksen oikaisun johdosta 6 536 euroon. Tämä vajaan 3 000 euron pudotus ei kuitenkaan Pekkaa paljon lohduta 26 000 euron luovutusvoittoveron rinnalla.

The Blog
Outi Laitinen

Jos sinulla on mahdollisuus vuokrata muoviset muuttolaatikot, niin suosittelen lämpimästi. Käytin niitä edellisessä henkilökohtaisessa muutossa, ja rakastuin niihin oitis. Ne ovat todella kestäviä ja miellyttävä käsitellä. Asuntokin pysyy siistimpänä kun laatikot on näteissä pinoissa.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*