Lue tietopakettimme yrityksen maksuvalmiuden määrittämisestä.

Found 3 lenders

Compare
Max amount Min amount Max term
€ 2100
Hae lainaa
€ 10 -
€ 2250
Hae lainaa
€ 20 7-60 day
€ 10000
Hae lainaa
€ 1000 24-60 month

Opas oman yrityksen perustamiseen
Akseli Nykänen

Sanotaan, että unelmistamme voi tulla totta, jos meillä vain on rohkeutta tavoitella niitä. Mitä tulee oman yrityksen perustamiseen, rohkeuden lisäksi tarvitaan myös paljon kovaa työntekoa ja sitoutumista, ennen kuin unelmien yrityksestä voi tulla oikea yritys. Kaikki eivät siihen välttämättä yllä, mutta hyvin suurelle osalle asialleen omistautuneita yrittäjiä unelmat todella käyvät toteen. Heidän uurastuksensa ja omistautumisensa ovat toimineet inspiraationa myös tälle oppaalle. Sinun ei tarvitse kahlata läpi jokaisen sivun jokaista sanaa. Kuten otsikossa sanotaan, kyseessä on Opas oman yrityksen perustamiseen. Se, kuinka haluat opasta hyödyntää, on sinun itsesi päätettävissä. Toivomme kuitenkin, että oppaamme auttaa sinua perustamaan yrityksesi parhaalla mahdollisella tavalla.

Yrityksen toimiala
Sinikka Wirtanen

Mikäli et ole varma, minkä monesta hyvin samankaltaisesta toimialaluokituksesta valitsisit, voit katsoa esimerkkiä YTJ-tietopalvelusta. Varsinkin luvanvaraisesta yritystoiminnasta puhuttaessa toimialaluokitus kannattaa varmistaa lupaviranomaiselta – esimerkiksi kahvila-ravintoloille, ruokakioskeille ja baareille on kaikille olemassa oma koodinsa.

Mikä on yrityksen kassavirta?
Serafiina Niinistö

Kassavirta on nimensä mukaisesti kassan läpi virtaavaa valuuttaa, yrityksen rahaliikennettä. Tilille tai kassakoneeseen tulevaa ja sieltä lähtevää rahaa. Kassavirta kertoo yrityksen maksuvalmiuden, eli paljonko sinulla on rahaa käytettävissäsi juuri nyt laskujen, lainanlyhennysten ja palkkojen maksuun. Menestyväkin yritys voi mennä konkurssiin, jos kassavirta pysyy pitkään negatiivisena, eli kuluja on enemmän kuin tuloja. Hyvä maksuvalmius on kestävän yritystoiminnan perusta ja siksi kassavirtaa on tärkeää seurata etupainotteisesti.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*