Luottotietojen palautuminen – miten saada luottotiedot takaisin?

Found 3 lenders

Compare
Max amount Min amount Max term
€ 2100
Hae lainaa
€ 10 -
€ 2250
Hae lainaa
€ 20 7-60 day
€ 10000
Hae lainaa
€ 1000 24-60 month

Luottotietojen palautuminen ulosoton jälkeen
Eerika Hyvärinen

Jokainen uusi maksuhäiriömerkintä pidentää edellisen merkinnän keston neljään vuoteen.
Yleensä merkintä ei poistu, vaikka velan maksaa pois. Poikkeuksena ovat ulosoton ilmoittamat merkinnät pitkäkestoisesta ulosotosta, tulot ovat liian pienet tai maksutuomion saanutta ei tavoiteta. Merkintä poistetaan näissä tapauksissa heti, kun ulosoton päättymisestä tai velan maksusta saadaan tieto luottorekisteriyhtiölle.

Luottotietojen palautuminen
Amanda Jaakola

Luottotietojen palautuminen kestää kauan, mutta niin kestää myös maksuhäiriömerkinnän saantikin. Maksuhäiriömerkintää ei synny pelkästään, jos maksu on myöhässä. Maksuhäiriömerkinnän syntymiseen tarvitaan useiden maksumuistutuksien huomioimatta jättäminen, ja sen jälkeen viranomainen tai kulutusluottoja myöntävä taho on todennut että on tapahtunut maksun laiminlyönti, tehdään ilmoitus luottorekisteriin ja luottotietojen menettäminen tapahtuu, sillä maksuhäiriö on syntynyt. Myös luotonantaja voi suoraan ilmoittaa luottorekisteriin maksuhäiriöstä, jos kyseessä on osamaksukauppa tai luottokortin käyttö, mikäli maksu on myöhässä yli 60 päivää eräpäivästä, maksukehotus on lähetetty vähintään 21 päivää ennen maksuhäiriön rekisteröintiä ja kehotuksessa on mainittu luottomerkinnän syntymisen mahdollisuudesta, jos maksua ei suoriteta. Tämän jälkeen luottotietojen palautuminen kestää kauan.

Luottotiedot
Saija Pekkarinen

Kulutusluottosopimusten, kuten luottokorttilaskun tai pikaluottosopimuksen maksaminen ajallaan on ensisijaisen tärkeää, koska näiden laskujen maksamatta jättäminen voi johtaa luottotietomerkintään ilman ilmoitusta asiakkaalle. Kulutusluottosopimuksen teon yhteydessä on tärkeää huomioida tämä mahdollisuus ja kuluttajan kannattaakin lukea sopimus erittäin tarkasti, jotta on perillä kaikista sopimuksen kohdista. Varsinkin pikaluottojen hinnat saattavat olla sopimuksissa pienellä printillä, joten luottosopimus kannattaa lukea tarkkaan.

Luottotiedot takaisin
Inka Talo

Maksuhäiriömerkintä ei synny pelkästään maksun ollessa myöhässä. Luottotiedot menevät vasta kun myös maksumuistutuksia on laiminlyöty ja viranomainen tai kulutusluottoja myöntävä taho on todennut että on tapahtunut maksun laiminlyönti, tehdään ilmoitus luottorekisteriin ja luottotietojen menettäminen tapahtuu. Myös luotonantaja voi suoraan ilmoittaa luottorekisteriin maksuhäiriöstä, jos kyseessä on osamaksukauppa tai luottokortin käyttö, mikäli maksu on myöhässä yli 60 päivää eräpäivästä, maksukehotus on lähetetty vähintään 21 päivää ennen maksuhäiriön rekisteröintiä ja kehotuksessa on mainittu luottomerkinnän syntymisen mahdollisuudesta, jos maksua ei suoriteta. Ei ole kuitenkaan mahdollista heti saada luottotiedot takaisin, vaikka maksun maksaisikin. Maksuhäiriömerkintä säilyy aina 2-4 vuotta.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*