Luottotietorekisteri

Found 3 lenders

Compare
Max amount Min amount Max term
€ 2100
Hae lainaa
€ 10 -
€ 2250
Hae lainaa
€ 20 7-60 day
€ 10000
Hae lainaa
€ 1000 24-60 month

Tietoa luottotiedoista
Säde Harjula

Luottotietojen avulla varmistetaan sopimuskumppanina olevan yrityksen tai henkilön maksukyky. Suomen Asiakasieto Oy ylläpitää luottotietorekisteriä, joka sisältää tiedot suomalaisten kuluttajien ja yritysten maksuhäiriöistä tai muista luottotietomerkinnöistä. Yrityksistä on lisäksi saatavilla runsaasti muutakin tietoa, joka hyödyttää päätöksenteossa. Tällaista tietoa on esimerkiksi tiedot päättäjistä ja vastuuhenkilöistä.

Vertaa 100-60000€ lainat
Nikolai Hänninen

Lainaa on hyvin vaikea saada pankista, jos luottotiedoissa on häiriömerkintä. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että kuluttaja on menettänyt luottotietonsa. Hän voi saada lainaa pikavippejä tarjoavilta yrityksiltä, mutta pankeilta vain takaajien ja vakuuksien avulla ja yllensä korkeammalla korolla. On erittäin harvinaista, että luottotietorekisteri sisältää virhemerkintöjä, mutta varmuuden vuoksi on hyödyllistä tarkistaa omat luottotietonsa olemalla yhteydessä Asiakastietoon. Asiakastiedosta saa kerran vuodessa udella oman luottorekisterinsä perään maksutta. Jos kuluttaja haluaa säännöllisesti tarkastaa oman rekisterinsä voi hän tehdä niin Omatieto-palvelun avulla, jonka löytää Asiakastiedon verkkosivuilta. Sen avulla näkee kuka on kysellyt omien luottotietojen perään ja mistä syystä.
 

Luottotietorekisteri
Maila Hirvonen

Velkojan ilmoittamat maksuhäiriötiedot voidaan ilmoittaa ja tallentaa luottotietorekisteriin, jos maksu on viivästynyt vähintään 60 päivää alkuperäisestä eräpäivästä. Tämä koskee luonnollisesti tapauksia, jossa velallinen ja velkoja eivät ole tehneet alkuperäisen eräpäivän jälkeen uutta maksusopimusta. Velkojan on ilmoitettava velalliselle vähintään 21 päivää ennen tietojen luovuttamista kirjallinen maksukehotus, jossa muistutetaan luottotietorekisteriin ilmoitettavasta merkinnästä. Velkojan on lisäksi ilmoitettava luottotietorekisteriin, kun velallinen on suorittanut saatavansa.

luottotietorekisteri
Roope Makkonen

We are using cookies for the best presentation of our site. Continuing to use this site, you agree with this. OK

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*