Mitä tarkoittaa lainan takaus tai henkilötakaus?

Found 3 lenders

Compare
Max amount Min amount Max term
€ 2100
Hae lainaa
€ 10 -
€ 2250
Hae lainaa
€ 20 7-60 day
€ 10000
Hae lainaa
€ 1000 24-60 month

Mitä lainan takauksesta tulee tietää?
Julius Reijonen

Nykyään perinteisen henkilötakauksen lisäksi lainaan voi saada omatakauksen tai valtiontakauksen. Omatakauksen voi ostaa siitä pankista, mistä laina on otettu. Omatakaus tuo lisäturvaa sekä pankille että kuluttajalle siinä tapauksessa, että asuntovelallinen ei pysty maksamaan lainaa takaisin tai jos asunnon myyntihinta ei riitä kattamaan jäljellä olevaa velkaa. Vakuutuksen antaa vakuutusyhtiö ja sillä on oikeus periä pankille maksamansa summa takaisin lainanottajalta. Jokaisen kannattaa omalla kohdallaan miettiä, onko omatakaus oikeasti varteenotettava vaihtoehto vai vain pankin keino rahastaa asiakkaita.

Lainan takaus
Into Ikonen

Velka taataan siis niin kuin omat rahat olisivat pöydällä. Toissijainen takaus tarkoittaa sitä, että lainan takaaja joutuu maksumieheksi vasta siinä vaiheessa, jos ensisijainen velallinen (lainan ottaja) ei pysty suoriutumaan maksusuorituksista. Jos lainan takauksen ehdoista ei ole erikseen sovittu, katsotaan takauslain 3 §:n perusteella takauksen olevan toissijainen takaus. Takaus koskee pääasiallisen velkaosuuden lisäksi myös korkoja muita velan liitännäiskustannuksia, mikäli sellaisia on olemassa. Jos etsit lainaa ilman vakuuksia, se on äärettömän helppoa, kunhan olet itse valmis joustamaan ja tämä on vasta yleensä fiksua, jos pankkinne ei lainaa myönnä (takauksesta huolimatta).

Asuntolainan vakuudet
Yrjänä Niskanen

Voit hakea itse lainan vakuudeksi tarvittavat kiinteistön kiinnitykset Maanmittauslaitokselta tai hankkia tarvittavan asunto-osakkeen isännöitsijäntodistuksen heti lainapäätöksen saamisen jälkeen. 

OmaTakaus
Esko Sundqvist

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että jos asuntovelallinen ei enää pystyisikään suoriutumaan asuntolainansa maksuista, eikä lainan vakuutena olevan asunnon myyntihinta riittäisi kattamaan jäljellä olevaa velkaa, maksaa vakuutusyhtiö pankille korvauksen, jonka määrä on enintään ostetun OmaTakauksen suuruinen.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*