Miten lapselle kannattaa säästää?

Found 3 lenders

Compare
Max amount Min amount Max term
€ 2100
Hae lainaa
€ 10 -
€ 2250
Hae lainaa
€ 20 7-60 day
€ 10000
Hae lainaa
€ 1000 24-60 month

Vinkit lapselle säästämiseen!
Nikolai Hänninen

Sijoittamisen aloittaakseen ei tarvitse olla alan asiantuntija, mutta perusteet on hyvä ymmärtää. Ensinnäkään ei koskaan kannata sijoittaa kohteeseen, jonka toimintaa ei ymmärrä. Lisäksi sijoittaminen kannattaa hajauttaa sekä ajallisesti että sijoituskohteiden puolesta. Jotkut suosivat lisäksi vielä maantieteellistä hajauttamista. Tutkimusten mukaan pitkällä aikavälillä sijoittaminen tuottaa paremmin kuin lyhyellä aikavälillä, joten sijoittamisessa kärsivällisyys kannattaa. Kannattaa kuitenkin muistaa, että sijoittamiseen sisältyy myös aina riski mahdollisuudesta menettää sijoitetut varat.

Tilin avaaminen ja säästäminen lapselle
Sointu Markkula

Voit avata tilin jo lapsen ollessa pieni, vaikka heti vauvan synnyttyä. Lapsen varttuessa voit laajentaa tilin palveluja ja tukea lastasi oman rahankäytön harjoittelussa. Tilin avaaminen verkossa on helppoa. Tarvitset tilin avaamista varten lapsen nimen ja henkilötunnuksen, sekä valtakirjan molemmilta huoltajilta tai huoltajalta.

Lapsellesäästäminen
Sirkku Palo

Osakesijoittaminen tarjoaa historiallisesti katsottuna pitkällä aikavälillä, kuten lapselle säästäessä, parhaat tuottomahdollisuudet. Nordnetissä sijoitat osakkeisiin ilman säilytys- ja kuukausimaksuja. Maksat vain kaupankäynnistä, ja senkin teet edullisesti.

Pitkäaikaisessa varojen kartuttamisessa myös rahastosäästäminen tarjoaa hyvän vaihtoehdon. Voit tehdä lapsellesi kuukausisäästösopimuksen ja säästää haluamiisi rahastoihin jo alk. 15 eurolla kuussa.

Nordnetissä rahastojen ostamisesta tai myymisestä ei tarvitse maksaa mitään. Merkintä- ja lunastuspalkkiot ovat siis 0 €. Maksat ainoastaan rahastoyhtiön veloittamat kulut, jotka näet Nordnetin palvelusta kunkin rahaston perustiedoista. Huomioithan, että joihinkin noteerattuihin ja noteeraamattomiin sijoitusrahastoihin sijoittaminen vaatii maistraatin hyväksynnän.

Miten SASin EuroBonus -pisteitä kannattaa käyttää?
Arja Soro

Paikkatilanteen salliessa pisteitä voi käyttää kaukolentojen korottamiseen myös lentokentällä, mutta SAS on korottanut keväällä olennaisesti lentokenttähintoja. Esimerkiksi mannertenvälisen lennon lentokentällä turistiluokasta SAS Plussaan korottamisen vaatima pistemäärä nousi 15 000 EuroBonus -pisteestä / suunta 25 000 pisteeseen (+ 67 %) / suunta ja turistiluokasta businessluokkaan vaatima pistemäärä nousi 40 000 pisteestä / suunta 50 000 pisteeseen / suunta (+ 25 %). Hinnastomuutosten myötä meno-paluulipun korottaminen turistiluokasta businessluokkaan lentokentällä vaatii yhtä monta pistettä businessluokan palkintolento, joten kaukomatkailija saa pisteille enemmän palkintolentoja varatessa.

Miten lentopisteitä kannattaa käyttää?
Anssi Joensuu

Palkintolennot eivät yleensä ole täysin ilmaisia sillä lentojen hintaan lisätään lentokenttäverot ja polttoainelisämaksut. Verojen ja lisämaksujen määrä riippuu reitistä ja lentoyhtiöstä. Lentopisteitä voi käyttää myös muiden samaan allianssiin kuuluvien lentoyhtiöiden palkintolentoihin, joten eri vaihtoehtoja kannattaa vertailla. Pisteistä saa usein eniten irti käyttämällä ne sellaisilla reiteillä, joilla verojen ja lisämaksujen osuus lipun hinnasta mahdollisimman pieni. Esimerkiksi USA:n sisäisiä palkintolentoja varatessa selviää usein muutaman euron veroilla ja Latinalaisen Amerikan sisäisiä lentoja varatessa parin kympin veroilla. Veroilta ja muut lisämaksut välttää yleensä kokonaan käyttämällä pisteet upgradeihin eli matkustusluokan korotuksiin.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*