Näin velan perintä etenee

Found 3 lenders

Compare
Max amount Min amount Max term
€ 2100
Hae lainaa
€ 10 -
€ 2250
Hae lainaa
€ 20 7-60 day
€ 10000
Hae lainaa
€ 1000 24-60 month

Mitä perinnän aikana tapahtuu?
Jaakko Kaila

Lasku voi jäädä maksamatta monesta syystä. Kyse voi olla niin inhimillisestä erehdyksestä kuin äkillisestä muutoksesta omassa taloustilanteessa. Olipa syy mikä tahansa, maksamaton lasku ei koskaan automaattisesti tarkoita maksuhäiriömerkintää, vaan keinoja asian hoitamiseen löytyy jo ennen kuin lasku siirtyy edes perintään. Myös me perintätoimistona haluamme auttaa ihmisiä selviämään eteenpäin hankalistakin tilanteista tarjoamalla yksilöllisiä ja mahdollisimman joustavia ratkaisuja.

Takuusäätiö
Kerttu Haapalainen

Perintä kasvattaa väistämättä velan määrää. Joskus perinnän kulut kasvavat mielessä vielä enemmän kuin todellisuudessa. Kulujen kertymisen lisäksi sinua voi ahdistaa myös epätietoisuus siitä, mitä perinnässä tapahtuu ja mitä mikäkin asia tarkoittaa. Perinnästä kerrotaan monlaisia juttuja, mutta se on monen eri lain säätelemää toimintaa. Katso löydätkö näiltä sivuilta kaipaamasi tietoa.

Tärkeää tietoa perinnästä
Kaleva Vepsäläinen

Maksumuistutus on nimensä mukaisesti vain muistutus siitä, että saamasi laskun eräpäivä on mennyt ja maksuaika umpeutunut. Lasku ei ole siis vielä mennyt perintään, eikä maksumuistutuksesta seuraa maksuhäiriömerkintää. Mikäli maksat laskun muistutuksen eräpäivään mennessä, ei lasku mene perintään lainkaan. Kuluttajien kohdalla yhdestä maksumuistutuksesta seuraa enintään 5 €:n muistutuskulu, joka sinun on maksettava myös. Yritysperinnän puolella muistutuskulut vaihtelevat. Maksullisen muistutuksen saa lain mukaan lähettää aikaisintaa 14 päivän kuluttua laskun eräpäivästä. Toinen maksullinen muistutus on mahdollista lähettää aikaisintaan 14 päivää ensimmäisen muistutuksen lähettämisen jälkeen, mikäli laskua ei siihen mennessä ole maksettu.

Maksuvaatimus on puolestaan merkki siitä, että lasku on siirtynyt perintään. Saatuasi meiltä maksuvaatimuksen, voit neuvotella kanssamme joustavasti maksamattoman laskun hoitamisesta ja pyrimme löytämään aina mahdollisimman hyvän ratkaisun. Muistathan kuitenkin ottaa meihin yhteyttä ennen maksuvaatimuksen eräpäivää. Maksuvaatimuksen sisältyy yleensä perintäkuluja, jotka sinun on myös maksettava. Perintäkulujen määrä riippuu perittävän laskun suuruudesta. Pelkkä maksuvaatimus ei aiheuta maksuhäiriömerkintää. Vasta mikäli laskua ei makseta maksuvaatimuksesta huolimatta, voidaan se siirtää oikeudelliseen perintään, mistä saattaa seurata maksuhäiriömerkintä luottotietoihin.

Perintä
Inari Härmälä

Lakiasiainosastomme hoitaa ammattitaidolla haasteelliset luotonhallinnan tilanteet, kuten konkurssiperinnän, sovintoneuvottelut, haastehakemukset, rikosasiat, turvaamistoimet sekä maksukyvyttömyysmenettelyt. Tavoitteenamme on aina löytää sinulle liiketaloudellisesti paras ratkaisu. Joskus se tarkoittaa sovintoratkaisua. Toisinaan taas on parasta viedä asia tuomioistuimen ratkaistavaksi ja näin turvata oikeutesi ja saada saatava maksetuksi.

Takuusäätiö
Joni Soro

Käräjäoikeuden antamassa häätötuomiossa vuokralainen velvoitetaan muuttamaan pois asunnosta ja maksamaan velat. Tuomio antaa vuokranantajalle oikeuden laittaa vuokravelat ulosoton perittäväksi ja tarvittaessa pyytää ulosottoa toimittamaan myös muuton. Häätötuomiossa on päivämäärä, johon mennessä asunnosta voi lähteä itse ilman ulosoton toimia.

Velan vieminen ulosottoon ja sen perintä
Heikki Nikkilä

Osa laskuista, esimerkiksi verot ja eräät vakuutusmaksut, on suoraan ulosottokelpoisia, mikä tarkoittaa sitä, että velkoja voi viedä ne suoraan ulosottoon. Jos saatava ei ole suoraan ulosottokelpoinen, velkojan on haettava asiassa käräjäoikeuden päätös tai tuomio. Asia tulee käräjäoikeudessa vireille haastehakemuksella. Oikeudenkäynnissä tutkitaan saatavan oikeellisuus ja määrätään velallisen maksuvelvollisuudesta.

Saitko meiltä laskun?
Janita Kivelä

Ei hätää. Jos hoidat maksun eräpäivään mennessä, asian käsittely päättyy siihen. Mikäli laskun maksaminen on sinulle juuri nyt vaikeaa, sovitaan yhdessä maksujärjestelyistä. Kun sovit asioista viipymättä, vältyt lisäkuluilta. Jos tarvitset kopion laskusta tai sinulla on kysymyksiä laskuun liittyen, autamme mielellämme.

Verkkopalvelussa ropo-online.fi voit käydä läpi avoimet laskut, siirtää eräpäivää tai tehdä maksusuunnitelman. Kirjaudu palveluun omilla verkkopankkitunnuksillasi.

Pikaperintä.fi
Jutta Vesa

Oikeudellisessa perinnässä velka-asiasta esitetään haaste käräjäoikeuteen, jolla haetaan tuomiota. Tuomiosta seuraa maksuhäiriömerkintä luottotietoihin, ja velkaa voidaan periä ulosotossa.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*