Opas ensiasunnon ostajalle

Found 3 lenders

Compare
Max amount Min amount Max term
€ 2100
Hae lainaa
€ 10 -
€ 2250
Hae lainaa
€ 20 7-60 day
€ 10000
Hae lainaa
€ 1000 24-60 month

Ensiasunnon ostajan opas
Valdemar Mäkeläinen

Kun unelmien koti on löytynyt ja myyjä hyväksynyt ostotarjouksesi, on asuntokauppojen aika! Kaupat tehdään yleensä ostajan pankissa. Ennen varsinaista kaupantekoa allekirjoitat asuntolainaasi liittyvät paperit, kuten velkakirjan ja panttaussitoumuksen. Kaupantekotilaisuudessa allekirjoitetaan kauppakirja ja muut tarvittavat dokumentit, minkä jälkeen asunto siirtyy nimiisi ja kauppahinta siirretään myyjän tilille.

Ensiasunnon ostaja – tietopakettisi oman kodin ostoon
Roope Makkonen

S-Pankin pitkään asuntolainaan on mahdollista saada jopa 45 vuoden laina-aika. Näin lainan takaisinmaksun kuukausierät jättävät enemmän rahaa muuhun elämiseen. Lainaan on myös mahdollisuus sopia jopa viisi vuotta lyhennysvapaata, jonka aikana maksat vain lainan korkoja. Pitkä asuntolaina on haettavissa valittuihin Skanska BoKlok-, YIT Smartti- ja SRV-kohteisiin.

Asuntolainalaskuri
Joni Soro

Varainsiirtoverosta vapautetaan vain sellainen ensiasunnon ostaja, joka ei ole ennen omistanut vähintään 50 % asunnosta. Tästä johtuen pariskunnan ei kannata jakaa asunnon omistajuutta tasan puoliksi, vaan miettiä jokin muu järkevä jakosuhde. Tämän hyöty on se, että kun pariskunta tulevaisuudessa haluaa mahdollisesti ostaa uuden asunnon, ovat ensiasunnon ostajan edut voimassa sitäkin ostettaessa.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*