Rotukoira tai kodin lemmikki, koira on aina yhtä rakas.

Found 3 lenders

Compare
Max amount Min amount Max term
€ 2100
Hae lainaa
€ 10 -
€ 2250
Hae lainaa
€ 20 7-60 day
€ 10000
Hae lainaa
€ 1000 24-60 month

Perheen ihmisiin tai koiriin suuntautuva aggressiivisuus
Olivia Lipponen

Älä kuvittele koiran tietävän, mikä on oikeaa käytöstä, opeta sille se. Opeta yksi tehtävä ja yksi tilanne kerrallaan. Suhtaudu koiraan koulutusvaiheessa ymmärtäväisesti: se vasta yrittää ymmärtää, mitä haluat. Useimmilla koirilla ei tavata susien kaltaista kykyä muodostaa arvojärjestyksiä, joten jos koira ei tottele, kyse ei ole arvovaltasi kyseenalaistamisesta. Luultavasti koira ei vain vielä tiedä, mitä sen kuuluisi tehdä, tai et ole onnistunut vielä osoittamaan sille, että tottelemisesi on aina ja kaikkialla kannattavaa. Otteiden koventaminen (tai vaikka pidemmäksi aikaa eristäminen) ei auta koiraa ymmärtämään, siihen tarvitaan hyvää ajoitusta ja useita kymmeniä toistoja. Pilko tehtävä pieniin osiin ja palkitse aluksi jo vähäisestäkin onnistumisesta. Vasta, kun koira varmasti osaa tehtävän, voit alkaa tehdä tottelemisestasi välttämätöntä: anna koiran ansaita hyvällä käytöksellään huomiosi, leikkihetket, herkkupalat ja oven avautumisen lenkille lähdettäessä. Käytä rauhassa opettamaasi peruskäskyä eli vihjettä (kuten ”istu”), ja kun koira noudattaa sitä, se pääsee autoon tai autosta pois, ovesta sisään, ruokakupin eteensä, sinut leikkikaveriksi jne.

Yksin kotona
Kirsi Jaakola

Koirat pitävät rutiineista ja sopivan päivärytmin löytäminen helpottaa yksinoloa. Useimmat koirat lepäävät yksinoloaikansa ja tietysti uni tulee helpommin, jos eläin on väsynyt. Koiraa ei kuitenkaan ole syytä jättää yksin suoraan pitkän ja vauhdikkaan lenkin jälkeen. Se tarvitsee aikaa rauhoittuakseen tai muuten lenkillä ollut vilkas mielentila jää päälle ja saattaa jatkua päivällä kodin tuhoamisen muodossa.

Koiran ruokinta
Tommi Kuoppala

Raakaruokinnassa eli barffauksessa koira ruokitaan noudattaen koiraeläimen luonnonmukaista ravintoa. Kaikki ruoka annetaan koiralle raakana. Ruokinnan perustana ovat lihaiset luut täydennettynä sisäelimillä, lihalla, kalalla, kananmunilla, kasviksilla ja marjoilla. Raaoista luista koira saa tarvitsemansa kalsiumin ja muitakin kivennäisaineita, ja samalla sen hampaat puhdistuvat.  Minkään eläimen raa’at luut eivät ole koiralle vaarallisia, kunhan niitä ei syötetä koiralle kerrallaan liikaa ja niiden lomassa koira saa tarpeeksi myös muuta vatsantäytettä, mikä estää liiallisesta luumassasta johtuvan suolitukoksen muodostumisen. Vasta kypsennettäessä luut muuttuvat hauraiksi ja niistä irtoaa vaarallisen teräviä säröjä. Tulee siis muistaa, ettei koiralle tule antaa vaikkapa joulukinkun luita.

Ohjeita tärkeimpien taitojen opettamiseen
Roope Makkonen

Koiran on hyvä osata lopettaa tiettyjen asioiden puuhastelu. Ihan vaan siksi, että elämässä ei ole soveliasta tai edes turvallista tehdä kaikkea: ei syödä tupakantumppeja, ei hyppiä ruokapöydälle, ei juosta posteljoonin perässä. Tämäkin asia pitää koiralle opettaa, sillä se ei luonnostaan tiedä, mitkä asiat ihmisen mielestä ovat sellaisia, joita ei ole suotavaa tehdä. Varustaudu koulutushetkeen niin, että sinulla on tarjota koiralle palkkioksi jotain ainakin yhtä hyvää kuin asia, josta pyydät koiraa luopumaan. Jos tiedät, että ei tulee suustasi vähän turhan helposti tai napakasti, kannattaa ehkä valita toinen sana, jonka merkityksen opettaa koiralle perusteellisesti. Tärkeintä on johdonmukaisuus. Se, että äiti sanoo koiralle: ”Ei!”, isä: ”Lopeta jo!” ja lapset: ”Älä jaksa…”, ei ole kovin tehokasta.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*