Tasalyhenteinen laina

Found 3 lenders

Compare
Max amount Min amount Max term
€ 2100
Hae lainaa
€ 10 -
€ 2250
Hae lainaa
€ 20 7-60 day
€ 10000
Hae lainaa
€ 1000 24-60 month

Vertaa 100-60000€ lainat
Elina Valtonen

Tasalyhenteinen laina on turvallinen siinä mielessä, että lainan pääoman maksuerät ovat aina samansuuruiset riippumatta koron vaihtelusta. Tasalyhenteinen laina sopiikin sellaiselle kuluttajalle, joka haluaa välttyä suurimmilta riskeiltä, ja lyhentää lainaa mahdollisimman nopeasti. Ennen tasalyhenteisen lainan ottamista kannattaa kuitenkin ottaa huomioon, että lainaa joutuu aluksi maksamaan suurissa erissä, koska koron osuus maksueristä on aluksi huomattava. Maksettava määrä laskee huomattavasti laina-ajan loppua kohti. Siksi tasalyhteinen laina ei sovikaan hyvin esimerkiksi nuorelle vastavalmistuneelle tai huonompituloiselle kuluttajalle, joka haluaa maksaa lainaa ja sen korkoa pois tasasuuruisissa erissä joka kuukausi. Tasalyhenteinen laina on lainavaihdoista yleensä edullisin, koska lainaa saa lyhennettyä nopeasti. Se tulee kuitenkin aluksi kalliiksi, joten kaikilla kuluttajilla ei ole varaa ottaa tasalyhenteistä lainaa. Tasalyhenteisiä lainoja tarjoavat käytännössä kaikki pankit ja eri pankeista voikin kysellä lainatarjouksia jotka räätälöidään omaan elämäntilanteeseen sopiviksi. Jopa tasalyhenteisen lainojen kohdalla pankeissa on eroja. Lainaan voidaan liittää myös muita etuja, jos lainan ottaja esimerkiksi siirtää muut raha-asiansa tai vakuutuksensa kyseiseen pankkiin. Jos omaa paljon omaisuutta, erilaisia vakuutuksia tai mahdollisesti jopa useampia lainoja, niiden keskittäminen saattaa kannattaa uutta lainaa harkitessa.
 

Lainan lyhennys
Valdemar Mäkeläinen

Jos lumivyöryefekti tuntuu omaan persoonaan sopimattomalta juuri tulosten näkemisen hitauden vuoksi, voi olla hyvä idea kokeilla lumipallo- ja lumivyöryefektin yhdistelmää. Käytännössä tämä tarkoittaa, että lainan maksu sysätään liikkeelle maksamalla pienin lainoista ensin pois lumipalloefektin periaatteita noudattaen. Tämän aikaisessa vaiheessa saadun onnistumisen tunteen jälkeen kuitenkin siirrytään lumivyöryefektiin ja maksamaan korkeakorkoisinta lainaa. Tällä kahden metodin yhdistelmälläkin säästää enemmän rahaa kuin pelkkään lumipallometodiin turvautumalla, mutta ei kuitenkaan yhtä paljon kuin koko ajan lumivyörymetodia toteuttamalla.

Asuntolaina
Aaro Klemetti

Asuntolainat ovat nykyään hieman eripituisia kuin aikaisemmin. Aikaisemmin suosittiin lyhyempiä tai pitempiä, jopa 30 – 35 vuoden lainoja, mutta nykyään tavallisin laina-aika on 15 – 25 vuotta. Pitkän laina-ajan vuoksi velallisen ei tarvinnut rasittaa talouttaan ylisuurilla lainanlyhennyksillä. Lyhyissä laina-ajoissa taas riskinä oli ylivelkaantuminen. Nykyinen alhainen korkotaso kuitenkin takaa sen, että pitkät laina-ajat eivät ole enää niin tarpeellisia kuin aikaisemmin. Samalla myös lainanottajien tietämys omasta taloudestaan ja takaisinmaksukyvystään on kasvanut.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*