Tietoa Inflaatiosta Suomessa ja inflaation haitoista.

Found 3 lenders

Compare
Max amount Min amount Max term
€ 2100
Hae lainaa
€ 10 -
€ 2250
Hae lainaa
€ 20 7-60 day
€ 10000
Hae lainaa
€ 1000 24-60 month

Inflaatio
Ilona Toivonen

Inflaatiolla on, yhdessä talouden kasvun, työttömyyden kehityksen ja talouden tasapainon kanssa, keskeinen vaikutus talouden suhdanteisiin Suomessa. Korkeasta ja epävakaasta inflaatiosta on haittaa niin taloudelle, kuluttajille kuin yrityksillekin. Inflaatiokehitystä pyritään talouspolitiikan keinoin tasapainottamaan, koska inflaation epävakaus aiheuttaa markkinoilla epävarmuutta, tehottomuutta ja vaikeuttaa investointien ja säästämisen suunnittelua. Inflaation vaikutukset heijastuvat tavallisten kuluttajien ostokäyttäytymiseen ja ostovoimaan sekä toisaalta yritysten investointihalukkuuteen.

Inflaatio
Sinikka Wirtanen

Inflaatiota hallitaan erilaisin raha- ja finanssipolitiisin keinoin. Tärkein ja nopein keino nostaa tai vähentää inflaatiota on muuttaa keskuspankkien ohjauskorkoja. Ohjauskorko on hinta, jolla keskuspankki lainaa rahaa liikepankeille. Ohjauskorko vaikuttaa tätä kautta suoraan pankkilainojen hintoihin ja lopulta kulutuskäyttäytymiseen. Ohjauskorkoa nostamalla voidaan hillitä inflaatiota ja laskemalla korottaa inflaatiota. Nyt vuoden verran Euroopassa ohjauskorot ovat olleet pohjalukemissa ja halvoilla lainoilla on yritetty saada talouden rattaat pyörimään.

Palvelut ja tietoa
Janne Helminen

Saamelaiset ovat Norjan alkuperäisväestö ja heidän asioitaan ajamaan perustettiin vuonna 1989 saamelaiskäräjät, Sametinget. Saamelaiskäräjät ovat suurkäräjien tavoin kansallinen, vaaleilla valittu parlamentti. Kaikki saamelaiset voivat osallistua vaaleihin ja olla siten päättämässä, kuka heitä edustaa saamelaiskäräjillä. Saamelaiskäräjien tehtävänä on lujittaa saamelaisväestön poliittista asemaa ja parantaa saamelaisten oikeudenmukaista kohtelua Norjassa. Saamelaiskäräjät voivat käsitellä mitä tahansa asiaa, jota sen jäsenet pitävät tärkeänä Norjan saamelaisille. Sillä on myös itsemääräämisoikeus tietyissä asioissa, esimerkiksi kysymyksissä, jotka koskevat kieltä, kulttuuria, elinkeinonharjoittamista ja koulutusta.

Töissä Suomessa – tietoa maahanmuuttajalle 13 kielellä
Toivo Anttila

Töissä Suomessa -opas tarjoaa tietoa suomalaisesta työelämästä. Opas on tarjolla 13 eri kielellä ja siinä kerrotaan perusasioita mm. työnhausta, suomalaisesta työkulttuurista, työhön perehdyttämisestä, esimiehen roolista sekä työntekijöiden terveydestä ja hyvinvoinnista huolehtimisesta. Opas ohjaa sinut myös muiden hyödyllisten tietolähteiden äärelle.

Tietoa meistä
Mailis Kaila

Yksikkö tarjoaa rahoituspalveluita ja neuvontaa yksityishenkilöille sekä pienille ja keskisuurille yrityksille. Se vastaa myös private banking -palveluista Pohjoismaissa ja Luxemburgissa sekä korttitoiminnoista Pohjoismaissa. Osaava, hyvin kokenut henkilöstömme tarjoaa asiakkaillemme korkealaatuista, henkilökohtaista palvelua ja räätälöityjä ratkaisuja.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*