Työttömyysturva

Found 3 lenders

Compare
Max amount Min amount Max term
€ 2100
Hae lainaa
€ 10 -
€ 2250
Hae lainaa
€ 20 7-60 day
€ 10000
Hae lainaa
€ 1000 24-60 month

Työttömyysturva
Valdemar Mäkeläinen

Pitkään työelämässä olleille työttömille maksetaan omaehtoisen, ammatillisen opiskelun ajalta koulutuspäivärahaa sekä työelämässä oleville aikuiskoulutustukea. Työvuorottelukorvausta maksetaan työntekijälle, joka siirtyy vuorotteluvapaalle työnantajan palkatessa työttömän henkilön vastaavaksi ajaksi. Sellaiset taloudellisista tai tuotannollisista syistä irtisanotut työntekijät, joilla on kolmen vuoden työhistoria koko elämän ajalta, ovat oikeutettuja muutosturvan toimintamallin mukaiseen työllistymissuunnitelmaan. Suunnitelma laaditaan yhdessä työvoimaviranomaisten kanssa, ja sen tehneille työnhakijoille voidaan työttömyysturvaa maksaa korotettuna (ns. muutosturvan ansio-osa tai peruspäivärahan muutosturvalisä) tiettyjen työllistymissuunnitelmaan sisältyvien toimenpiteiden ajalta.

Työttömyysturva
Isko Ilves

Kun olet ilmoittautunut työttömäksi työnhakijaksi työ- ja elinkeinotoimistoon ja haet työttömyysetuutta, TE-toimiston tehtävä on selvittää oikeutesi työttömyysturvaan. TE-toimisto antaa tästä niin sanotun työvoimapoliittisen lausunnon tiedoksi maksajallesi, joka voi olla työttömyyskassa tai Kela.  Lausunnon saatuaan työttömyysetuuden maksaja päättää työttömyysetuuden maksamisesta. Mikäli ilmoittautumisen yhteydessä antamasi tiedot eivät riitä lausunnon tekemiseen, TE-toimisto voi pyytää sinua vastaamaan selvityspyyntöön. Selvityspyyntöön voit vastata helpoiten sähköisesti Oma asiointi-palvelussamme. Lausunto tai selvityspyyntö annetaan 14 vuorokauden sisällä ilmoittautumisesta.

Yrittäjän työttömyysturva
Sanelma Heiskanen

Vuoden 2018 astui voimaan myös niin sanottu työttömyysturvan aktiivimalli. Uudistuksen jälkeen työttömän saamaa etuutta voidaan leikata 4,65 prosentilla, mikäli hänen ei ole todettu olleen riittävän aktiivinen oman työnhaun suhteen. Aktiivimallin ehtoihin voit tutustua linkin takaa.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*