Yksi ensimmäisistä asioista, mitä kuluttaja katsoo lainaa hakiessaan, on korkoprosentti.

Found 3 lenders

Compare
Max amount Min amount Max term
€ 2100
Hae lainaa
€ 10 -
€ 2250
Hae lainaa
€ 20 7-60 day
€ 10000
Hae lainaa
€ 1000 24-60 month

Lainan korko tällä hetkellä
Timo Laakkonen

Viime vuosina rahoitusalalla on vallinnut ostajan markkinat. Isojen lainojen, kuten asuntolainojen tapauksessa korkoprosenttiin vaikuttaa viitekorko, joka taas määrittelee pankin oman korkoprosentin. Suomessa yleisimmin käytetty viitekorko on Euribor. Euribor-korko on kaikille pankeille yhteinen korko, jolla pankit voivat keskenään lainata toisilleen rahaa omaan luottotoimintaansa. Kun pankin asiakas taas hakee Euribor-korkoon sidottua lainaa, hän maksaa korkoa joko suoraan Euribor-koron verran tai useimmiten hieman enemmän.

Jos laina on sidottu Euribor-viitekorkoon, voidaan päätyä tilanteeseen, jolloin korkoprosentti putoaa miinukselle. Useiden pankkien lainaehdoissa mainitaan, että pankin oma korkoprosentti vaihtelee viitekoron prosentin vaihtelun mukaan. Jos siis Euribor-viitekorko laskee 0,5 %, myös pankin korkoprosentti laskee samat 0,5 %. Jos siis asiakkaan maksama korko on yhteensä ollut 2,5 %, tämän jälkeen korko olisi enää 1,5 %. Jos taas asiakkaan kokonaiskorko olisi 0,7 % ja Euribor laskisi samat puoli prosenttia, korkoprosentiksi tulisikin -0,3. Näitä “negatiivisia korkoja” pankki ei kuitenkaan maksa asiakkaalle, vaan tällöin korkoprosentti on hetkellisesti 0.

Musta lista
Isko Ilves

Julkaisemme Mustan listan tapaukset kartalla vuodesta 2014 eteenpäin. Tapaukset voivat olla sitä vanhempia, sillä riitojen käsittely kuluttajariitalautakunnassa kestää useita kuukausia. Päätöksen jälkeen yrityksille annetaan vielä kuukausia aikaa noudattaa suositusta.

Näin tunnistat hyvän tuotteen
Aurora Oiva

Autamme sinua tuntemaan oikeutesi ja pitämään puolesi. Kerromme huijauksista, kieroista mainoksista ja vaarallisista tuotteista. Annamme selkeät ohjeet siitä, miten teet turvallisia valintoja omaksi, muiden ja ympäristön parhaaksi.

Ratkaisuja riitoihin
Eerika Hyvärinen

Sopimus oli tehty 24 tunnin hälytysvalvonnasta. Vartiointiliikkeen pitäisi kertoa, jos valvonta edellyttää laitteiston tarkistamista esimerkiksi koehälytyksin. Tällaisesta ei ollut asiakkaalle kerrottu. Laitteistoa ei käyty korjaamassa 3 viikkoon, joten asiakkaalla oli oikeus purkaa sopimus. Irtisanomisajan laskua ei tarvinnut maksaa. Yrityksen piti palauttaa 2 kuukauden maksut ja 10 euroa puhelinkuluja.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*