Yrityksesi kehityksen kannalta on tärkeää tehdä investoinnit oikein.

Found 3 lenders

Compare
Max amount Min amount Max term
€ 2100
Hae lainaa
€ 10 -
€ 2250
Hae lainaa
€ 20 7-60 day
€ 10000
Hae lainaa
€ 1000 24-60 month

Selvitä lakiasiat
Maila Hirvonen

Yrityksen perustamisen yhteydessä on paljon myös lainsäädäntöön ja tarvittaviin sopimuksiin liittyviä asioita mietittävänä. Siitä syystä monet uudet yritykset joutuvat ratkaisemaan myös lakiasioihin liittyviä kysymyksiä ensimmäisen vuoden aikana. Huomiosi kiinnittyy siihen, että olet toteuttamassa mahtavaa ideaasi; teet suunnitelmia, löydät liiketilat, käynnistät tuotannon, saat sijoittajat tai yhtiökumppanin mukaan. Kaikki tapahtuu niin nopeasti, päivät vaihtuvat viikoiksi ja viikot kuukausiksi. Unohdat kenties kuitenkin laatia tarvittavat sopimukset keskeisistä toimintaasi koskevista asioista. 

Kilpailu ei ole paha asia
Kerttu Haapalainen

– “Jos haluat uutena tekijänä vakiintuneille markkinoille, on hyvin tärkeää, että kaivat syvälle ja todella opit tuntemaan markkinasi ja kilpailijasi. Mitä paremmin tunnet markkinasi, sitä parempi mahdollisuus sinulla on löytää oma paikkasi, jossa yrityksesi voi erottua edukseen. Ja sinun on pystyttävä näyttämään, että sinulta löytyy rahkeita ottaa se oma paikkasi ja rakentaa sille. Yritykset, joihin päätän investoida tai joita päätän mentoroida, eivät välttämättä vielä ole löytäneet sitä omaa paikkaansa, mutta jos uskon bisnesideaan, sijoitan mielelläni aikaa ja rahaa auttaakseni yrittäjiä saavuttamaan päämääränsä. Se on koko mentoroinnin ja sijoittamisen idea; tehdä jotain merkityksellistä ja auttaa yrityksiä saavuttamaan päämääränsä.”

Sosiaalinen kestävyys osana kestävän kehityksen tavoitteita
Aila Lahtinen

Ilmastonmuutoksen tehokas hillintä edellyttää fossiilisen energian käytön vähentämistä. Tämän lisäksi kestävän kehityksen ehto on, että ihmisen toiminnasta aiheutuva muu ympäristökuormitus ja luonnonvarojen käyttö vähenevät. Teknologinen kehitys auttaa saavuttamaan näitä tavoitteita. Siitä huolimatta on selvää, että köyhien maiden oikeutettu pyrkimys elintason nostamiseen joutuu törmäyskurssille ympäristötavoitteiden kanssa. Näin voi käydä myös rikkaissa maissa. Ympäristöpolitiikka voi johtaa energian kuluttajahintojen nousuun ja työpaikkojen menetyksiin ympäristöä kuormittavilla toimialoilla. Tällaisista muutoksista aiheutuu aina menetyksiä joillekin väestöryhmille.

Investoinnit
Janita Kivelä

Saat käyttäjätunnuksen käyttöösi nopeammin käymällä henkilökohtaisesti Osuuspankin konttorissa. Ota voimassa oleva henkilöllisyystodistuksesi mukaan.

Kuinka yrittäjyys vaikuttaa henkilökohtaiseen talouteesi
Henriikka Siltala

Per työskentelee Nordealla yritysneuvojana keskittyen enimmäkseen pieniin ja yhden hengen yrityksiin. Kuukausittain häntä lähestyy 1-2 uutta, toiverikasta yrittäjää. Moni haaveilee kahvilan tai ravintolan perustamisesta, tai haluaa ryhtyä myymään asiantuntijaosaamistaan oman yrityksen kautta. Vuoden aikana hän ehtii auttaa yrittäjiä monilta eri aloilta. Ja oli ala mikä tahansa, yleensä yrittäjyyden alkusysäys on lähes aina ollut sama. Toimintaa, johon yritysidea perustuu, on tehty harrastuspohjalta oman työn ohessa, ja nyt olisi aika tehdä siitä kokopäiväistä työtä.

Kuinka varmistat yrityksesi kasvun?
Toivo Anttila

Sijoittaja Casper Dreymann on auttanut useita uusia ja nuoria yrittäjiä. Toisia hän on tukenut sijoittajana ja toisia mentorina. Huolimatta siitä, missä roolissa hän on ollut, hän on huomannut, että kovin harvalla nuorella yrittäjällä on realistiset tavoitteet. Nuoret yrittäjät eivät usein ymmärrä, että vaikka bisnesideassa on paljonkin potentiaalia, voi vaatia 2–3 vuotta ennen kuin pääset hyödyntämään edes 60 %:a siitä potentiaalista. Casperin mukaan hyvän bisnesidean saa menestymään tietyillä ehdoilla. Tarvitaan vain sijoittaja tai mentori, joka auttaa pysymään kärsivällisenä, tekemään tarvittavat hienosäädöt ja kulkemaan suoraviivaisesti valitulla polulla.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*